Locatie en tijd.

Locatie. Waar willen jullie trouwen? Tegenwoordig kun je en mag je vrijwel overal trouwen. In de tuin, op het strand, in het bos, thuis en waar al niet meer. Vraag bij de gemeente waar jullie willen gaan trouwen naar de voorwaarden. Ik heb echter wel een paar bedenkingen. Door mijn hoogtevrees wordt een locatie op grote hoogte (met weinig om me heen) een probleem. Maar verder kan het mij niet gek genoeg zijn.

Om je een idee te geven van zomaar paar locaties in de gemeente Borger-Odoorn, naast de trouwzaal in het gemeentehuis:

Op de website van de gemeente Borger-Odoorn staat onder de kop Wonen en leven uitgebreide informatie over de vaste trouwlocaties en wat jullie moeten doen wanneer je op een andere locatie wilt trouwen die niet in die lijst staat.

Kleding. Hoe willen jullie trouwen, in welke kledingstijl? Er zijn huwelijken voltrokken in middeleeuwse klederdracht, of in motorkleding, en van gekleed tot zelfs geen kleren aan. We spreken dan wel even af wie voor de kosten opdraait. Houden jullie het traditioneel dan kom ik in mijn toga.

Tijd en dag. In mijn gemeente, Borger-Odoorn, mag je op elk tijdstip van de dag trouwen. En ook op jullie voorkeursdag. Dus 24 x 7 x 365. En ook hier ga ik graag met jullie mee, mij maakt het niets uit. Dus zaterdagmiddag om vier uur, zondagochtend, of ’s nacht kort voor of kort na middernacht? Als het van de gemeente mag dan doe ik mee.