Chauffeur

Wanneer je zo door deze site bladert dan ontdek je een druk baasje. Je vraagt je dan ook af hoe het gelukt is dat hij alle rijbewijzen heeft. Nou, eenvoudig, zoals elk jong mens wilde ook ik zo snel het kon mijn rijbewijs B-E halen. Dus bij mijn oom (rijschool) rijles genomen. En na twee mislukte examens had ik mijn rijbewijs. En toen kwam het idee om vrachtwagenrijbewijs te gaan halen. Mijn oom gevraagd om dat op zich te nemen maar dat ging niet helemaal goed. Slechts drie lessen en toen kwam de oproep. Vlak voor het examen nog even gereden. En op naar de theorie. Daar kwam een grote verrassing, ik was opgeven voor C-E en D-E , dus vrachtwagen en bus. Het examen maar door laten gaan en geslaagd. En kort na het examen heb ik een motorfiets gekocht en een oefenvergunning aangevraagd bij de politie. En tenslotte afgerond met een examen. Dus sinds 1973 alle rijbewijzen. Tegenwoordig met je ook code-95 hebben en dat heb ik in 2019 behaald/verkregen. Leuke bijkomstig van die trainingen is dat ik ook het certificaat voor heftruckchauffeur heb. 

Gereden met legervoertuigen (mocht niet, maar ja…),  een oude Amerikaanse bus, Mercedes bakwagens en touringcar. Die legerbakken hadden geen gesynchroniseerde versnellingsbak dus dubbel clutchen (met tussengas enz.).

 

Voor de keurslager in Borger ben ik de chauffeur en bezorg ik maaltijden (3 dagen per week) en verzorg ook alle andere bezorgingen zoals in de zomerperiode de barbecues met vlees en salades. En ook koud en warme buffetten.