de Zwarte Zee

In 1981 heb ik een bouwdoos van de Zwarte Zee van Billing Boats gekocht. De Zwarte Zee is een grote zeesleper van Smit (https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_Zee_(schip,_1933)). Ik heb dat bouwproject nooit afgemaakt, in dat jaar is mijn jongste zoon geboren en zo waren er meerdere redenen.  

De boot is redelijk ver in afbouw. De opbouw is grotendeels klaar, de masten zijn er ook maar wel losgeraakt in de loop der tijden. Verder ontbreken er vele delen van het beslag (de details dus) en de boot is nooit geverfd. De foto’s komen uit het tijdperk van de filmrolletjes en kleurenafdruk was toen prijzig, Voor meer foto’s zie Fotos

De radiografische besturing is er dus ook nooit gekomen. Een kant is in de grondverf gezet en daar is het bij gebleven. Bij de verhuizingen is de boot in zijn huidige vorm telkens meegegaan. 

In december 2020 heb ik de uitdaging opgepakt om de boot af te bouwen. Al zoekend op internet vond ik bouwtekeningen op schaal (1 : 50) en heb ik besloten om die te gaan bouwen, ook omdat in de oude boot weinig ruimte is voor RC-besturing. Dus in januari 2021 de tekeningen (4 stuks) gekocht.